Spierpijn en snel herstel

|, OSQ Newsfacts|Spierpijn en snel herstel

Spierpijn en snel herstel bevorderen

 

Zal je net zien. Heb je lekker fanatiek gesport en dan kan je er de volgende dag van ‘nagenieten’ met een flink portie spierpijn. Misschien heb je je wel een laten meeslepen door je eigen enthousiasme of door de flow van de wedstrijd, toen was het leuk, maar nu is het toch wel pijnlijk en vervelend.

marianne vos spierpijn
Spierpijn en snel herstel bevorderen

Zal je net zien. Heb je lekker fanatiek gesport en dan kan je er de volgende dag van ‘nagenieten’ met een flink portie spierpijn. Misschien heb je je wel een laten meeslepen door je eigen enthousiasme of door de flow van de wedstrijd, toen was het leuk, maar nu is het toch wel pijnlijk en vervelend.

Wanneer krijg je spierpijn?

Je krijgt spierpijn als je meer hebt gedaan dan je spieren gewend zijn. Dit kan gebeuren met sporten, maar natuurlijk ook met een verhuizing of andere bewegingen die je niet regelmatig doet. Meestal ontstaat spierpijn ná de training of wedstrijd, maar je kan er ook al tijdens het sporten last van krijgen. Dan spreken we over ‘acute spierpijn’.

Wat te doen bij spierpijn?

In feite kun je spierpijn zien als de lichtste vorm van een blessure. Het is nog geen blessure, maar er is al wel sprake van overbelasting van je lichaam. Het is belangrijk om goed te drinken, een beetje te bewegen (dat is beter dan helemaal niks doen) en met de compressiekousen van Herzog Medical kun je de spierpijn een volgende keer tot zekere hoogte voorkomen. Als je al spierpijn hebt zullen de kousen je helpen om de afvalstoffen sneller af te voeren.

 

Je eigen privé masseur

Het Compry Recovery systeem –de draagbare masseur–  van Herzog Medical biedt een beter en sneller herstel na inspanningen. Sporters die actief trainen en in wedstrijdverband spelen hebben te maken met spiervermoeidheid. Om het meeste uit een training te halen dient een atleet zo fit mogelijk te zijn, dus zo goed mogelijk te zijn hersteld.

Het herstel van spiervermoeidheid is sterk afhankelijk van de afvoer van vocht en afvalstoffen. Actief herstel met behulp van pneumatische compressie van de Compry Recovery, is een handige manier om snel te herstellen.

Het Compry Recovery systeem is een zeer nuttig herstelmiddel voor sporters in elke tak van sport, zowel wanneer een atleet optimaal willen herstellen na de training of tussen twee trainingen door, als wanneer een sporter sneller wil herstellen na een blessure.

compry recoverys set
Toepassingen:

  Individueel of als team toewerken naar een belangrijke wedstrijd
  Dagelijkse massage in periode van grote trainingsomvang
  Sneller herstel na inspanning

knwu partner
Hoe herstel je sneller

Compry Recovery biedt je een beter en sneller herstel na inspanningen. Je hebt je eigen “draagbare masseur” altijd bij de hand.

Het systeem bestaat uit twee ruime broekspijpen, die ieder zijn opgebouwd uit vier luchtkamers. Deze segmenten worden computergestuurd, pneumatisch opgeblazen van distaal naar proximaal, dat wil zeggen van veraf van het hart naar het hart toe. Precies zoals de sportmasseur ook begint vanaf de enkel en dan naar boven toewerkt. Die pulserende drukopbouw vanaf de voet via de kuit naar het dijbeen is bovendien in drie programma’s en op vier verschillende compressieniveaus instelbaar. De meest stevige druk is vergelijkbaar met het effect van een diepe massage door de masseur. Met Compry Recovery heb je die masseur altijd bij de hand: thuis, onderweg of op het sportveld. Het apparaat is licht van gewicht en dus makkelijk overal mee naar toe te nemen.

Onderzoek bewijst het

Het herstel van spiervermoeidheid is sterk afhankelijk van de afvoer van vocht en afvalstoffen. Actief herstel is daarin beter om te herstellen van vermoeidheid dan passief herstel. Pneumatische compressie, zoals Compry Recovery die levert, is een uitstekende vorm van actief herstel.

Onderzoek van Hanson et al. (2013) laat zien dat wanneer er na een maximale fietstest hersteld wordt met behulp van pneumatische compressie er significant minder lactaat (melkzuur) in het bloed aanwezig is dan wanneer er passief hersteld wordt.

Wiener et al. (2001) vond dat spiervermoeidheid van de tibialisanterior spier (voorste scheenbeenspier) tussen twee inspanningen significant beter was met behulp van pneumatische compressie.

Naast het effect op het herstel na vermoeidheid, heeft pneumatische compressie ook een positief effect op het herstel van weefselbeschadiging, waardoor Compry Recovery ook zeer nuttig is bij het herstel na blessures, Johansson et al. (1998).

OSQcycling heeft zeer goede ervaringen met de “mobiele masseur” Wij nemen dit apparaat altijd mee met de MTB vakantie in Italië. Vele van onze deelnemers hebben het voordeel van snel herstel al mogen ervaren.

OSQcycling is preferred supplier van de Compry Recovery

Deze website maakt gebruik van cookies, energy bars, etc.. Ok