Technologie
  • fietskleding-technologie

Product kenmerken

wielerkleding-fietsbroeken-wielershirts-balk

Athletic- of comfort fit, waterdicht of ademend… Alle kledingstukken bij OSQcycling hebben bepaalde kenmerken die voornamelijk bijdragen aan een optimaal draagcomfort die aansluit bij elke gewenste omstandigheid. Al deze kenmerken worden aangeduid door middel van een pictogram. Onderstaand een duidelijke uiteenzetting van deze pictogrammen die de eigenschappen van de  fietskleding weergeven:

athletic fit

ATHLETIC FIT

Fietskleding met een Athletic fit heeft een strakke, aansluitende pasvorm en is uitermate geschikt voor de zeer fanatieke racefietser en/of mountainbiker. [MTB-ers raden wij aan om de comfort fit pasvorm te kiezen ivm de gevoeligheid van deze stof t.o.v. contact met takken en obstakels]

comfort fit

COMFORT FIT

De comfort fit pasvorm is ontwikkeld om de fietser maximaal comfort te bieden. Zeer geschikt voor personen die geen 100% afgetraind figuur hebben. Stofkwaliteit is sterker dan de athletic fit.

perfect stretch

PERFECT STRETCH

De rekbaarheid van textiel bepaalt in grote mate de pasvorm, de bewegingsvrijheid en het comfort van een kledingstuk. Perfect stretch textiel wordt gebruikt in al onze kledingstukken, rekken in alle gewenste richtingen en zorgen zo voor een perfecte pasvorm en topkwaliteit fietskleding.

anti bacterial

ANTI BACTERIAL

Nagenoeg alle OSQcycling wear heeft een X-static behandeling ondergaan die de verspreiding van bacteriën tegengaat. Dit gebeurt door ze te behandelen met zilverionen, of door een zilverdraad in het weefsel te spinnen.

breatheble

BREATHABLE

Functionele kwaliteit fietskleding dient warmte goed te kunnen afvoeren en moet zorgen voor de nodige verluchting. OSQcyclingwear geeft hierdoor zomers aangename verkoeling en ’s-winters voldoende warmte.

kwaliteit fietskleding safe visebility

SAFE VISIBILITY

De veiligheid van de fietser is essentieel, daarom heeft OSQcycling reflecterende logo’s en strips aangebracht op diverse posities van de fietskleding.

kwaliteit fietskleding uv protect

UV PROTECTION

De fietskleding is voorzien van vezels die beschermen tegen schadelijke UV-straling.

super light

SUPER LIGHT

Door gebruik te maken van lichtgewicht textielmateriaal is de kleding superlicht en voelt daardoor zeer comfortabel aan.

man

MAN

Kwaliteit fietskleding voor mannen.

woman

WOMAN

Kwaliteit fietskleding voor vrouwen.

cold

COLD WEATHER

Deze kleding is geschikt voor temperaturen onder 7°C.

 

water repellent

WATER REPELLENT

De gebruikte materialen zijn voorzien van een waterafstotende laag of zijn geïmpregneerd met een waterafstotende coating.

temp control

TEMP CONTROL

Tijdens frisse tot zelfs koude dagen is het reguleren van lichaamswarmte essentieel. De gebruikte materialen van de fietskleding zorgt voor een goede isolatie en door gebruik te maken van polyamide garens is de vochtregulatie optimaal.

 

summer clothes

SUMMER CLOTHING

Bij warm weer is belangrijk kleding te dragen die transpiratie snel laat verdampen het lichaam koel houdt.

 

winter clothes

WINTER CLOTHING

Bij koud weer is het belangrijk aangepaste fietskleding te dragen die de lichaamswarmte binnenhoudt en je beschermt tegen de kou.

 

3D pro one fietszeem

Kwaliteit fietskleding

wielerkleding-fietsbroeken-wielershirts-balk

OSQcycling volgt innovatieve ontwikkelingen nauwgelet. Dit heeft geleid tot vernieuwingen zoals het gebruik van materialen in verschillende densiteiten, air- channels die extra koeling zorgen ter hoogte van het zitvlak en nieuwe technologieën die de gelzemen lichter en beter maakt zonder de structuur aan te tasten. Het zijn allemaal resultaten die het comfort, de prestaties en de kwaliteit fietskleding aanzienlijk verbeteren.

sanitigized kwaliteit fietskleding

SANITIZED®

Voorkomt onaangename geurtjes. Houdt je koel, verlengt de levensduur van het artikel en geeft een constante hygiëne. Duurzame kwaliteit fietskleding, zelfs na vele wasbeurten.

sanitigized

SANITIZED® COOL MAX®

Voorkomt onaangename geurtjes. betere verkoelende werking, verlengt de levensduur van het artikel en geeft een constante hygiëne.

sanitigized be elastic kwaliteit fietskleding

SANITIZED® BI-ELASTIC

Houdt het zweet weg van de stof, houdt je comfortabel fris en koel, werking gecontroleerd en gecertificeerd door Advansa. Ontsmet, is bacterie- en schimmelwerend.

dri lex

DRI – Lex®

Combineert hydrofiele vezels in een gemengde structuur. Door deze bijzondere constructie blijft de binnenste laag van het weefsel  droog. De buitenlaag verdrijft ondertussen het zweet.

outlast kwaliteit fietskleding

OUTLAST®

Houdt comfortabel door het absorberen van lichaamswarmte wanneer er teveel warmte vrijkomt en geeft warmte af wanneer dat het meest nodig is. Stof en isolatie blijven droger en behouden de effectiviteit, zodat je warm blijft.

x static

X-STATIC®

X-Static, The Silver Fiber ™, een high performance vezel systeem gemaakt met puur zilver. Zilver is natuurlijk anti microbiologisch, zodat X-STATIC de groei van geur veroorzakende bacteriën+schimmels in het kledingstuk veilig remmen. Zilver heeft ook de best mogelijke thermodynamische eigenschappen, zodat je koeler in de zomer zal blijven, en warmer in de winter. Met X-STATIC verdwijnen elektrostatische ladingen direct om meer comfort te behouden.

super roubaix kwaliteit fietskleding

MITITECH SUPER ROUBAIX®

Snel herstellende super stretch vezel, lucht doorlatend, sterk, zacht, comfortabel en makkelijk draagbaar. Voor perfecte kwaliteit fietskleding.

mititech

MITITECH COOL MAX®

Dit is een weefsel bestaande uit 56% Cool max polyester en 32% LIVE FRESH polyester garen terwijl de resterende 12% wordt gevormd door het polyamide.LIVE FRESH is een antibacterieel garen dat een zilverionen behandeling heeft ondergaan en daardoor een permanente anti-bacteriële werking heeft en die helpt te beschermen tegen geuren en transpiratie.

thermo roubaix

ECOSKIN®

Dit is een weefsel bestaande uit 50% polyurethaan en 50% polyamide

strak design – ongekende gel zemen – innovatief – professionele kwaliteit

!!! UNIEKE PRIJS / KWALITEIT FIETSKLEDING VERHOUDING !!!

Deze website maakt gebruik van cookies, energy bars, etc.. Ok